ELITE UniCredit CEE Lounge, ekskluzivna poslovna skupnost za podjetja z vizijo

V poslovnem svetu je pomembno poznati prave ljudi, to pa je veliko lažje, če vam uspe priti v poslovne kroge, kjer so zbrani pravi poslovni partnerji. Ena takih ekskluzivnih poslovnih skupnosti, v katero vam lahko pomagamo vstopiti pri UniCredit Bank, se imenuje ELITE. V poslovno skupnost v sklopu londonske borze, v kateri je zbranih skoraj 600 različnih malih in srednjih podjetij iz 25 evropskih držav, lahko vstopijo le podjetja, ki izkazujejo perspektivnost in imajo potencial za rast. Najprej pa morajo z rezultati preteklih let dokazati, da so bila že do sedaj na pravi poti in bodo na njej ostala tudi v prihodnje.

Članstva v poslovni skupnosti ELITE podjetja ne morejo preprosto kupiti, pač pa morajo biti v vrhunski poslovni kondiciji, imeti morajo jasne in drzne cilje ter dokazati, da so vredna zaupanja priporočitelja. Takih seveda ni veliko in zato je članstvo v tem poslovnem združenju še toliko več vredno.

Okolje, pisano na kožo najbolj obetajočim podjetjem

Bistvo poslovnega združenja ELITE je pospeševanje dolgoročnega razvoja in rasti podjetij, ki so glavni generator novih delovnih mest z veliko dodano vrednostjo. ELITE jim nudi odlične pogoje za navezovanje stikov, izmenjavo izkušenj in dobrih praks, razširjanje obzorij na predavanjih in izobraževanjih, svetovanje, mreženje ter predvsem možnost pridobivanja različnih načinov financiranja (investitorji). Podjetja, ki so del programa, prihajajo iz različnih branž, zato se lahko med seboj povezujejo znotraj branže ali pa primerjajo svoje načine delovanja, vodenja, prodaje ter drugih aktivnosti s podjetji iz drugih branž. Nekaterim izmed njih so pomagali tudi pri vstopu na londonsko borzo, eno najpomembnejših evropskih in tudi svetovnih borz.

Do vstopa v ELITE s priporočilom UniCredit Bank

Do članstva v programu oziroma združenju ELITE so tri slovenska podjetja NiceLabel, Inea in MSIN prišla na priporočilo banke UniCredit Bank, ki tudi na ta način skrbi za podporo in dodatne koristi za svoje stranke. Mednarodna skupina UniCredit v sodelovanju z London Stock Exchange Group ponuja program pod imenom ELITE UniCredit CEE Lounge, prav poseben poudarek pa dajejo na podjetja, ki prihajajo iz Srednje in Vzhodne Evrope. Priporočila so na voljo le za tista podjetja, ki so že do sedaj pokazala bistven odklon od povprečja navzgor, ki imajo do potankosti izdelan poslovni načrt in so sposobna tudi v prihodnosti zagotavljati rast. To pomeni, da se lahko le peščica najbolj perspektivnih vključi v boj za priporočilo, ki nato z vstopom v klub odpira mnoga vrata in posledično prinese podjetju različne koristi.

Ko poslovno sodelovanje preraste okvirje poslovnega

Ena od velikih prednosti tovrstnih združenj, ki se je mnoga podjetja ne zavedajo dovolj in je zato tudi ne znajo izkoristiti, je odlična pokritost posameznih trgov. Vsako podjetje, ki se skuša prebiti na tuje trge, se sreča z dolgotrajnimi postopki in različnimi ovirami, zato je vsaka pomoč nadvse dobrodošla. Domača podjetja, ki poslujejo na izbranem trgu, so lahko odličen vir informacij, nasvetov in napotkov, še posebej če ne delujejo v isti branži oziroma jim prihajajoča podjetja s svojo dejavnostjo ne predstavljajo neposredne konkurence. Za dolgoročno in uspešno sodelovanje s takimi podjetji so najboljši tisti poslovni stiki, ki sčasoma prerastejo poslovno naravo sodelovanja. Ti odnosi lahko prinesejo povezovanje med podjetji na več različnih področjih, ki niso nujno strogo povezana le z osnovno poslovno dejavnostjo, ampak tudi izmenjavo kadrov, skupne projekte, sodelovanje pri iskanju novih načinov vodenja in podobno. S takimi zavezniki je poslovanje v tujini precej podobno poslovanju doma, poleg tega pa imate v tujini vedno pri roki zanesljive partnerje, ki so vam pripravljeni priskočiti na pomoč.

Preberite več o skupnosti ELITE

Delite s prijatelji